Negresa de post

de Julie in Prajituri, 23 Mai 2010 | 14818 vizualizari

 

O prajitura usoara si aromata care pe perioada postului e o adevarata incantare.

 

INGREDIENTE

  • o cana zahar,
  •  o cana ulei,
  • o cana apa minerala,
  • 3 cani faina,
  • o lingurita bicarbonat de sodiu stins intr-o lingura de otet,
  •  4 linguri cu gem de prune(sau de care ai prin casa),
  • 2 linguri cu cacao,
  • o lingura cu scortisoara,
  • o lingura cu cafea macinata,
  • ceva miez de nuca maruntita,
  •  cateva stafide,
  •  2-3 bucati de rahat taiat in bucati mici.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post:

Se amesteca bine uleiul cu zaharul si apoi se adauga pe rand: apa,bicarbonatul, faina si celelalte ingrediente.Se amesteca bine si se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Se coace, in cuptorul incalzit inainte, aproximativ 30 minute

Se scoate din cuptor si se pudreaza cu zahar farin.Se taie patrate sau romburi dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (8)

nadina73 1

26.05.2010, 23:17

super buna si de post grozava,felicitari 5 furcu

DIANA B 1

10.03.2011, 11:08

imediat , testam

Julie 1

11.03.2011, 07:44

Onesta, sper ca ai testat-o si ti-a placut Pt ca e post, am sa o mai fac si eu, poate de data asta o sa fac si ceva poze mai reusite

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu glazura de mere caramelizate