A iesit o prajitura atat de aromata si delicioasa de nu te poti satura de ea. Facusem inainte o prajitura turnata cu mere si mi-a placut foarte mult blatul, asa ca am hotarat sa-l folosesc si la aceasta prajitura. A iesit dementiala si daca nu ma credeti, incercati-o si va veti convinge!
Pt. blat:
Pt.umplutura:
Pt.budinca:
Umplutura: Ma intai pregatim umplutura. Se spala merele, se curata, se dau pe razatoarea cu gauri mari si se pun la calit impreuna cu zaharul. Se lasa cateva minute pana mai scade din zeama, apoi se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, se adauga scortisoata si zaharul vanilat. Se lasa deoparte.
Blatul: Intr-u bol se pun ouale, praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza bine pana se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga alternativ laptele si uleiul si se mixeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in compozitie.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se toarna compozitia si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 10 minute. Se scoate tava din cuptor si se toarna merele calite. Se niveleaza si se da din nou la cuptor pentru inca cca. 15-20 de minute. Se face testul scobitorii.
Se scoate prajitura din cuptor si se lasa la racit.
Budinca: Intr-un bol se toarna praful de budina si se dizolva cu lapte. Restul de lapte se pune pe foc intr-o oala. Se adauga si zaharul. In momentul in care incepe sa fiarba laptele, se toarna praful de budinca si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se lasa putin sa se raceasca apoi se adauga untul si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca de tot.
Se intinde budina peste stratul de mere si se da la rece.
Ciocolata se rupe bucatele, se adauga laptele si se lasa pe foc mic pana se topeste. Se amesteca bine pana la omogenizare completa.
Se scoate prajitura de la rece si se toarna deasupra ciocolata usor racita. Se da din nou la rece. Se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
1
Diametrul tavii folosite este de 25 x 38 m.
2
Cantitatea de zahar depinde de cat de dulci sunt merele si de gustul fiecaruia.