Negresa cu urda

de MotanLaOale in Prajituri, 6 Oct 2015 | 9817 vizualizari

 

Inspiratia de la Ancuta. Buna tare!

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 2 oua
  • 200g zahar
  • 325g faina
  • 200ml lapte
  • 150ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • UMPLUTURA
  • 500g urda
  • 3 oua
  • 100g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 50g stafide
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu urda:

Se mixeaza urda cu ouale, zaharul si zaharul vanilat.

Se adauga la final coaja rasa de lamaie si stafidele si se amesteca.

Se lasa deoparte sa se mai topeasca zaharul.

Se mixeaza albusurile  cu un praf de sare pana devine spuma.

Se adauga zaharul si se mixeaza pana se intareste.

Se adauga galbenusurile.

Se adauga uleiul in fir subtire si se mixeaza in continuare.

Se amesteca faina cu praful de copt si cacaoa.

Se incorporeaza si faina cu laptele, alternand 2-3 linguri faina, putin lapte, iar faina, iar lapte, mixand in continuare.

Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se niveleaza. Eu am folosit o tava de 30x22 cm.

Se ia cu lingura din amestecul de urda si se pune din loc in loc in tava.

Se introduce in cuptorul preancalzit la 180 grade C pentru 35-40 minute.

Se face testul cu scobitoarea.

Se lasa sa se raceasca, se scoate din tava si se portioneaza.

Se poate presara cu zahar pudra.

Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Ca sa iasa mai putin inalta si gramajoarele de urda mai rare se foloseste o tava mai mare (35x25 cm).

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu urda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Xandrinne 1

18.10.2015, 10:53

Arata foarte bine!!

angib 1

19.10.2015, 02:21

Branza mea a acoperit cu totul blatul, care blat cred ca trebuia facut mai moale, mi s-a parut cam tare dar l-am lasat asa. Gustul a fost bun, o sa mai fac, mersi de reteta

MotanLaOale 1

19.10.2015, 08:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Alba ca Zapada