Aceasta prajitura am invatat-o de la bunica din partea mamei, si provine din zona Ardealului. Chiar daca bunica ii zicea "corn", se face in tava de cozonac si are o textura de coca frageda.
Amesteca drojdia in 200 ml lapte si lasa putin la dospit (pana se formeaza bule de aer la suprafata).
Amesteca faina, zaharul si untul pana cand untul e incorporat. Adauga galbenusurile, vanilia si laptele cu drojdie si framanta pana se face o coca. Daca coca e prea tare, pune si restul de lapte. Coca trebuie sa fie moale, dar sa poate fi framantata.
Lasa la crescut pana isi dubleaza volumul (dureaza mai mult decat la paine, pentru ca are multa grasime)
In acest timp unge 2 tavi de chec (sau tapeteaza cu hartie de copt). Incinge cuptorul la 200 grade Celsius.
Cand coca e gata imparte-o in doua. Intinde o bucata si pune pe ea jumatate din gem si jumatate din nuca. Ai grija sa nu pui pana la margine.
Ruleaza coca ca un tub si pune-o in forma de chec.
Fa acelasi lucru si cu a doua bucata de coca. Unge cele doua cornuri cu albus batut si coace la foc mediu pentru 25 minute. Lasa cornurile sa se raceasca putin, apoi scoate-le cu grija din tavi, pentru ca sunt foarte fragile Lasa la racit pe un gratar metalic.