Bunatati pentru colindatori!
Prajitura pe care am preparat-o pentru targul anual de Craciun al scolii noastre, cu scop caritabil. S-au vandut "mai ceva ca painea calda" aceste negrese delicioase.
Copii au numit-o "Negresa Frozen". O reteta simpla pe placul tuturor!
Blat:
Glazura:
Pentru ornat: fulgi de zahar (de la Lidl)
La blat: Separam ouale si mixam albusurile cu sarea si zaharul, pana se topeste, apoi turnam peste galbenusurile amestecate cu ulei. Amestecam cu o lingura.
Incorporam laptele, apoi adaugam treptat faina cernuta pana cand compozitia nu mai are o consistenta atat de lichida. Adaugam bicarbonatul stins cu otet si amestecam bine. Turnam acum si cacaua , iar daca nu vi se pare suficienta, mai puneti pana cand compozitia e suficient de neagra. Mai adaugam faina pana cand devine ca o budinca, deci mai densa ca la un chec normal.Turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti pentru aproximativ 30' la 180 de grade, sau pana trece testul cu scobitoarea.
Pentru glazura: topim ciocolata la baie de aburi si turnam frisca lichida peste ea.Amestecam si lasam la racit, apoi ,cand e cat de cat mai rece,amestecam cu esenta de rom. Verificam din cand in cand daca glazura e suficient de solida, iar cand trece testul, o turnam peste blatul de cacao.
Pe deasupra presaram uniform fulgisori.
Pofta buna!