Negresa cu crema de dovleac

de oanapl in Prajituri, 6 Feb 2017 | 5927 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru crema de dovleac:
  • 1 dovleac placintar de 1 kg
  • 200 g crema de branza
  • 50 g zahar pudra
  • ¼ lingurita scortisoara macinata
  • pentru blat:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 50 ml lapte
  • 4 oua
  • 200 g unt
  • 120 g zahar
  • 100 g faina
  • 40 g cacao neagra
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 fiola esenta de rom
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu crema de dovleac:

Pentru crema de dovleac, cureti dovleacul de coaja, il tai cubulete si il pui la fiert, circa 20 de minute. Este gata, cand cuburile de dovleac sunt moi si intra usor furculita in ele. Scurgi dovleacul de apa in care a fiert si il pasezi cu blenderul vertical. Il lasi sa se raceasca, apoi adaugi branza, zaharul pudra si scortisoara si omogenizezi.
Pentru blat, incalzesti cuptorul la 180 grade C. Rupi ciocolata neagra si o topesti cu untul, la bain marie si apoi lasi la racit. Galbenusurile le freci cu zaharul pudra, pana incep sa se albeasca, apoi adaugi laptele caldut, esenta de rom si pudra de cacao si, in final, amesteci cu untul si ciocolata topita.

 Separat, se bat albusurile spuma, pana cand nu mai cad de pe tel.
Adaugi albusurile batute spuma tare si amesteci usor cu o spatula. Adaugi faina cernuta cu praful de copt si amesteci de jos in sus, pentru ca amestecul sa ramana aerat.
Pastrezi deoparte 6 linguri de compozitie, iar restul de aluat il torni in tava tapetata cu hartie de copt (o forma cu diametrul de 20x30 cm), si nivelezi. Peste aluat, intinzi uniform crema de dovleac, apoi pui din loc in loc, cele 6 linguri de aluat pastrate. Cu ajutorul unei furculite, amesteci aluatul cu crema de dovleac, ca sa obtii un efect frumos marmorat.
Coci negresa timp de 35-40 de minute, in cuptorul preincalzit, la 180°C.
Cand a trecut testul cu scobitoarea, o scoti si o lasi sa se raceasca, apoi o tai si o servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu crema de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]