Negresa cu cirese - de post

de Steffy in Mancaruri de post, 12 Iun 2013 | 4944 vizualizari

 

Am cules ciresul de la tara si bineinteles am facut dulceata, dar si o prajitura negresa.
A iesit foarte buna, poate fi facuta si in zilele de post.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cirese
  • o cana si jumatate zahar
  • o cana si jumatate apa minerala
  • jumatate cana de ulei
  • 2 linguri cacao
  • o lingurita bicarbonat stins in otet
  • faina cat cuprinde
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu cirese - de post:

Spalam bine ciresele si le scoatem samburii.

Intr-un vas incapator mixam zaharul cu uleiul. Cand s-a topit zaharul, adaugam apa minerala, apoi faina putin cate putin. Compozitia trebuie sa fie ca la aluatul de chec.

Adaugam bicarbonatul stins in otet, apoi cacao pentru a colora compozitia. Cand sunt toate ingredinetele bine omogenizate, punem compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Deasupra punem ciresele fara samburi.

Introducem la cuptor pentru 30-40 minute la foc mediu. Daca trece testul scobitorii, prajitura este gata. Cand s-a racit, se orneaza cu zahar pudra.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Folositi aceeasi cana atunci cand masurati ingredientele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu cirese - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Negresa insiropata - de post