Negresa cu ciocolata neagra, nuca si crema de mascarpone

de Oana in Prajituri, 21 Iun 2016 | 7428 vizualizari

 

Un fel de brownies cappuccino, o bunatate, ce sa mai...

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 g zahar brun
  • 150 g unt
  • 5 linguri cacao neagra
  • 150 g faina
  • 150 g nuca taiata mai mare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 50 gr zahar pudra
  • 1 lingurita vanilie
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • Glazura:
  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 100 gr ciocolata neagra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu ciocolata neagra, nuca si crema de mascarpone:

Mixeaza untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul brun. Adauga apoi pe rand galbenusurile, mixand in continuare. Adauga apoi cacaua si esenta de migdale.

Mixeaza separat albusurile cu un praf de sare si zaharul vanilat bourbon, pana se intaresc bine. Adauga-le apoi in compozitia cu unt de mai sus.

Amesteca faina cu praful de copt si pune putin cate putin in compozitie pana se incorporeaza bine.

La final pune nucile taiate. Tapeteaza o tava dreptunghiulara cu hartie de copt, toarna compozitia si coace negresa la 180 de grade, cam 30-40 de minute, pana trece testul scobitorii.

Cand este gata, scoate-o din cuptor, las-o la racit si prepara crema.

Mixeaza mascarpone cu zaharul pudra, iar cand s-a inmuiat adauga smantana pentru frisca si amesteca in continuare pana se intareste. Adauga la final vanilia si scortisoara.

Pune crema peste negresa racita si prepara glazura. Incalzeste smantana pentru frisca pana ajunge la punctul de fierbere si pune-o apoi peste ciocolata neagra rupta bucati. Omogenizeaza bine pana se topeste ciocolata si intinde glazura peste crema.

Lasa negresa la frigider o ora, apoi tai-o cubulete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu ciocolata neagra, nuca si crema de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (9)

Bya Ralu 1

21.06.2016, 21:06

ce super arata

RuxyRux 1

22.06.2016, 23:17

Asa-i Oana...ce sa mai? ))) NU mai...cer )) banuiesc ca s-a terminat!

Ancutsa 1

06.07.2016, 19:24

foarte frumos

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Eclere