O prajitura delicioasa unde predomina foarte mult nuca.
Blatul iese putin amarui, iar glazura dulce.
Am pregatit blatul in felul urmator: am pus intr-un vas pe foc untul si ciocolata si cacaoa si am diluat treptat cu laptele caldut, apoi am adaugat galbenusurile si cand s-a omogenizat am ridicat de pe foc si am lasat la racit(nu de tot)
Albusurile le-am batut bine cu putina sare si cu zaharul adaugat treptat. Cand s-au intarit bine, am adaugat nuca macinata dar nu prea fin si faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul. Am pus apoi si compozitia cu ciocolata putin calduta si am amestecat usor cu o spatula de lemn.
Am tapetat o tava de 26/32 cu harie de copt si am rasturnat blatul in ea. Am copt 35 de minute la 180 grade.
Caramelul l-am facut in felul urmator: am pus intr-o craticioara cele doua linguri de zahar si am amestecat continuu pana s-a topit, apoi am adaugat laptele fierbinte in care am topit si untul. Am amestecat pana cand zaharul s-a topit de tot si am adaugat nuca taiata si amidonul.
Am intins caramelul peste bucatile de negresa racite.