Negresa cu ciocolata amaruie si nuci caramelizate

de Merisor in Prajituri, 25 Aug 2012 | 6040 vizualizari

 

O prajitura delicioasa unde predomina foarte mult nuca.
Blatul iese putin amarui, iar glazura dulce.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 1 tableta ciocolata amaruie(85% masa de cacao)
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri zahar
  • 100 mL lapte
  • 1 pachet unt
  • sare
  • 250 gr nuci
  • 2 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • un varf lingurita bicarbonat
  • Pentru caramel:
  • 2 linguri zahar
  • 50 gr unt
  • 100 mL lapte
  • 150 gr nuca taiata
  • 1 lingura amidon
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu ciocolata amaruie si nuci caramelizate:

Am pregatit blatul in felul urmator: am pus intr-un vas pe foc untul si ciocolata si cacaoa si am diluat treptat cu laptele caldut, apoi am adaugat galbenusurile si cand s-a omogenizat am ridicat de pe foc si am lasat la racit(nu de tot)

Albusurile le-am batut bine cu putina sare si cu zaharul adaugat treptat. Cand s-au intarit bine, am adaugat nuca macinata dar nu prea fin si faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul. Am pus apoi si compozitia cu ciocolata putin calduta si am amestecat usor cu o spatula de lemn.

Am tapetat o tava de 26/32 cu harie de copt si am rasturnat blatul in ea. Am copt 35 de minute la 180 grade.

Caramelul l-am facut in felul urmator: am pus intr-o craticioara cele doua linguri de zahar si am amestecat continuu pana s-a topit, apoi am adaugat laptele fierbinte in care am topit si untul. Am amestecat pana cand zaharul s-a topit de tot si am adaugat nuca taiata si amidonul.

Am intins caramelul peste bucatile de negresa racite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu ciocolata amaruie si nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu caramel, nuca si bezea