Negresa cu ciocolata alba si nuci caramelizate

de Miha in Prajituri, 2 Oct 2010 | 21274 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 250 g faina
  • 3 linguri gem de prune
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 50 g nuci rupte bucati mari
  • Pentru glazura:
  • 150 g ciocolata alba
  • ~50 ml lapte
  • Pentru decor:
  • 50 g zahar
  • 50 g nuci
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu ciocolata alba si nuci caramelizate:

Blat:

Se mixeaza bine ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul si mixam pana compozitia devine ca o crema. Punem si gemul si omogenizam. Turnam laptele si amestecam usor. In continuare, se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si la sfarsit nuca rupta bucati mari cu mana.

Compozitia se pune intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, in jur de 30-25 de minute. Se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit.

Glazura:

Ciocolata o topim la foc mic ( sau la microunde) impreuna cu laptele. Daca mai este nevoie se mai poate adauga putin lapte. Trebuie sa aiba consistenta smantanii. Se da deoparte si se lasa la racit.

Pentru decor topim zaharul intr-o craticioara. Cand a devenit lichid (atentie sa nu se arda) se adauga nucile rupte bucati mari si se omogenizeaza. Nucile caramelizate le punem pe o bucata de hartie de copt si lasam sa se raceasca. Rupem bucati cu mana si le punem in blender si le mixam cat de fine ne plac.

Peste blatul racit turnam glazura racita, dar nu intarita. Nivelam, presaram cu nuci caramelizate si dam la frigider 1 ora, dupa care se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu ciocolata alba si nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

violeta_mov 1

12.10.2010, 11:56

aseara l-am asteptat pe sotz de la serviciu cu o negresa cu par saten (facut din crema de ness), intinsa senzual pe masa din bucatarie... a fost cucerit instantaneu! e super buna praji asta!

Miha 1

12.10.2010, 11:58

Eeee...deja suna interesant ce zici tu acolo Violeta! Dezvolta...dezvolta subiectul...

violeta_mov 1

12.10.2010, 18:42

Stiu ca-i interesant! Negresa asta nu a fost chiar prima cu care l-am asteptat, i-am mai facut cadou si altele, un pic mai in varsta, cu cocos prin par! Astept, in schimb, sa vina si el cu un mulatru acasa, da' cred c-o sa astept mult si bine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata si cocos