Negresa cu ciocolata

de Crista_Luca in Prajituri, 11 Oct 2010 | 9713 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 - 1/2 cani cu apa
  • 1/2 cana ulei
  • 1 - 1/2 cana zahar
  •  3 cani faina
  • 3 lg cacao
  • 1 esenta rom
  • 1 esenta vanilie
  • 1 praf de sare
  • 2 pliculete praf de copt
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 100 gr ciocolata alba
  • 50 gr unt
  • 50 gr nuca sau alune macinate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu ciocolata:

Intr-un vas, se amesteca cu telul apa, uleiul, praful de sare, cacaua si zaharul. Se adauga esentele, faina, praful de copt si se omogenizeaza totul foarte bine.

Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia si se introduce in cuptor pentru o ora, la foc potrivit.

Ciocolata se rupe bucati si se topeste pe aburi cu untul.(se topesc separat, cioc alba si cea neagra.) Se toarna peste prajiuta, se niveleaza si se presara alunele macinate.

Se taie numai in momentul cand in care s-a racit complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

ieri la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

Prajitura cu mere, afine, banana si nuci - Reteta rapida si delicioasa

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:07

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de ecler la tava prajitura delicioasa si usor de preparat