Negresa ca la mama acasa

de Valentina in Prajituri, 13 Iun 2010 | 7798 vizualizari

 

Asta este printre prajiturile mele preferate. Cand am pofta de ceva dulce, trec la treaba...

 

INGREDIENTE

  • 400g zahar
  • 200 g faina
  • 6 oua
  • 1 pachet  unt / margarina 
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 praf de copt
  • 20 nuci sparte macinate sau tocate marunt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa ca la mama acasa:

Margarina / untul se freaca cu 300 g zahar. Se adauga cacaoa, nucile, faina si praful de copt stins cu lamaie.

Albusurile se bat spuma. Se amesteca cele doua compozitii si se baga la cuptor. Se lasa pana se formeaza o crusta deasupra ( eu o las cam 30 minute la foc mic)

Se freaca apoi galbenusurile cu 100 g zahar si se pun pe deasupra prajiturii. Se baga din nou la cuptor ( vreo 10-15 minute la foc mic)

TIPS-URI

1

Se poate rade ciocolata deasupra galbenusurilor, inainte de a se baga din nou la cuptor

2

Tava in care fac eu de obicei este mai mica decat cea de cuptor ( 34/27 cm)

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa ca la mama acasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Laly 1

09.08.2010, 13:51

Si din partea mea La multi ani,sa fii fericita

lia maria 1

09.08.2010, 14:10

La multi ani ! multa sanatate si impliniri

Valentina 1

09.08.2010, 14:26

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta