Negresa

de Patricia Iordache in Prajituri, 12 Mar 2013 | 5964 vizualizari

 

Reteta acestor negrese o am de la prietena mea, Antoaneta.
Este extrem de simplu de facut si economica.
Merge de minune dimineata alaturi de o ceasca cu cafea, cacao cu lapte sau ceai.

 

INGREDIENTE

Ce ne trebuie:

  • 200 gr. unt/margarina;
  • 500 gr. zahar;
  • 150 ml. lapte;
  • 4 oua;
  • 4 linguri cu faina;
  • 4 linguri cacao;
  • 1 plic praf de copt;
  • sucul de la o lamaie;
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Punem intr-un vas: untul, laptele, 2 linguri cacao si lasi la foc mic pana incepe sa fiaba, amestecand usor. 

Cand a fiert, dai vasul de-o parte si opresti intr-o cana, aproximativ 100 ml din acesta compozitie, amestecand-o cu restul de 2 linguri cacao ramase.  

Lasi restul compozitiei sa se raceasca, timp in care separi ouale si cerni faina.   Cand compozitia s-a racit, adaugi galbenusurile, unul cate unul, apoi albusurile batute spuma, adaugi faina si praful de copt stins cu sucul de lamaie.  

Tapetezi o tava (a mea 20x29 cm) cu hartie de copt si torni compozitia.  

Pui prajitura la cuptorul incins la 220 grade, pentru 30 minute.   Cand este gata, o lasi sa se raceasca si torni deasupra glazura (cele 100 ml compozitie oprita anterior).   Portionezi, ornezi dupa bunul plac si servesti.  

Din cantitatile mentionate obtineti aproximativ 24 bucati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negresa din albusuri cu ciocolata si crema de lamaie