Negresa

de nico_nico in Prajituri, 3 Noi 2010 | 32065 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 galbenusuri,
  • 150 gr. margarina(100 g untura),
  • 200 gr.zahar,
  • 3 linguri cacao,
  • 250 ml lapte,
  • 250 gr.faina,
  • putin bicarbonat dizolvat in putina lamaie.
  • Crema:
  • 4 albusuri,
  • 250 gr. zahar.
  • Glazura:
  • 100 g zahar,
  • 3 linguri apa,
  • 1 lingura cacao,
  • 50 g margarina,
  • 1 ciocolata cu lapte de 200g.
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Pentru blat: se amesteca bine toate ingredintele si se pun la copt intr-o tava unsa si tapetata cu faina , la foc potrivit.

Pentru crema: albusurile se bat spuma cu zaharul.Spuma se pune peste blatul copt pe jumatate  si se pune tava din nou la cuptor pana cand albusurile se coloreaza in galben-aramiu.

Intre timp pregatesti glazura astel: se fierb la foc mic zaharul cu apa,cacaoa si ciocolata rupta bucati.Cand compozitia s-a ingrosat putin, se adauga margarina. Se amesteca bine ca sa se topeasca margarina si ciocolata si se mai da in cateva clocote.Se toarna glazura calda peste prajitura rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

elena1988 1

04.11.2010, 12:25

eu in negresa pun multe nuci, multeeeee, o sa fac si varianta asta, arata

madalina27 1

23.12.2010, 17:52

am facut aceasta prajitura este super buna am uimit musafirii cu ea!multumesc pentru reteta!incercati-o e super si usor de facut

elena1988 1

02.02.2011, 17:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf

de RODIMUR 8

la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere

de oanapl 7

ieri la 20:58

Prajitura cu mere, afine, banana si nuci

de oanapl 7

ieri la 20:07

Placinta cu branza si iaurt

de oanapl 7

ieri la 18:56

 Tort Valentina- capsuni si ciocolata

pe 24.01 la 20:30

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de ecler la tava prajitura delicioasa si usor de preparat