Poate va intrebati de ce am denumit prajitura asa pentru ca " negreasa " imi aduce aminte de bunicul meu. A doram cand eram copil si ma duceam la el si ma intampina cu o bucata mare de negreasa buna ,insiropata si cu multa ciocolata.
Zaharul, untul, laptele si 2 lingurite de cacao le pui la fiert si le dai in 2-3 clocote si lasi la racit . Dupa ce s-a racit adaugi cele 4 galbenusuri pe rand. Albusurile le bati spuma si le pui alternativ cu faina. Adaugi bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, stafidele, nuca si esenta de rom . Dai prajitura la cuptor pentru 45 minunte. Cuptorul trebuie sa fie incalzit in prealabil.
Pentru glazura: Pe baine marie pui la topit ciocolata si un pic de unt de marimea unei nuci si 3 linguri de lapte , lasi pana obtii o crema groasa.
Siropul il faci din: apa, zaharul, esenta de rom si lasi sa fiarba. Cand prajitura este gata, o insiropezi cu acest sirop si o o glazurezi cu ciocolata.
Pofta buna !!