Nebunie cu visine

de cristinne in Prajituri, 21 Iun 2010 | 4047 vizualizari

 

Gustul dulce acrisor al acestei nebunii te va face sa iti mai doresti o portie..si inca..si inca una..si inca una:)

 

INGREDIENTE

  • visine: 500-600 grame;
  • faina: 200gr
  • zahar: 150gr
  • ulei:150ml
  • oua:6 buc
  • zahar vanilat,
  • praf de copt
  • apa minerala: 100ml
  • 1lg coaja de lamaie rasa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nebunie cu visine:

Se separa ouale. Se bat albusurile f bine, se adauga zaharul peste ele si se bat pana se topeste zaharul (eu pun pudra ca sa fiu sigura ca se topeste repede)  Se bat separat galbenusurile cu uleiul, apa minerala, zaharul vanilat, aromele si lamaia rasa. Se adauga albusurile batute prima data peste galbenusuri, se amesteca usor si se toarna in ploaie faina si praful de copt stins cu 2 picaturi de lamaie. Nu amestecati faina cu mixerul, ca se lasa aluatul. Amestecati usor cu o paleta de lemn in falduri (ca aparatul profesional de facut paine )

Acum sunt 2 variante:

 1. Se aseaza aluatul in tava unsa si tapetata cu faina si hartie de copt. Deasupra se pun visinele curatate in prealabil si scurse.

2. Se aseaza mai intai visinele in tava unsa pe hartia de copt si abia apoi deasupra aluatul . cand se va scoate din cuptor, o intoarceti invers si visinele  vor fi deaspura , f frumos. Mie una asa imi place sa fac aceasta prajitura.

Se introduce la cuptorul preincalzit la 200 de grade. Se tine 10 minute la 220 de grade. Si ultimele 10 minute la 190-200 grade. Se scoate, se lasa sa se raceasca, apoi se indeparteaza hartia de copt si se taie cubulete.

Gustul dulce acrisor al acestei prajituri te va face sa iti mai doresti o portie..si inca..si inca una..si inca una:)

TIPS-URI

1

- Nu amestecati faina cu mixerul, ca se lasa aluatul. Amestecati usor cu o paleta de lemn in falduri (ca aparatul profesional de facut paine )

2

- Zaharul se adauga abia dupa ce albusurile s-au facut spuma si nu inainte pt ca apoi albusurile tind sa nu se mai inspumeze frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nebunie cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 600 lei
1299.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (14)

consuelamocanu2000 1

25.06.2010, 22:10

f foarte buna

epurasha2bb 1

28.07.2010, 14:06

super arata, tare as gusta!si mai ales in decorul din spate

Rahela Velicu 1

07.06.2021, 16:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Caraiman