Nasturasi fragezi de ciocolata

de LauraA in Prajituri, 27 Oct 2011 | 6480 vizualizari

 

Se apropie Sarbatorile, asa ca deja incepem sa facem lista bunataturilor pe care le vom aseza pe masa de Craciun. Biscuiteii acestia sunt extraordinar de buni di parfumati, numai buni pentru Craciun sau Revelion.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 70gr amidon porumb
  • 60 gr cacao
  • 2 lingurite rase praf copt
  • 250 gr unt
  • 3 galbenusuri de la 3 oua medii
  • 150 gr zahar
  • 300 gr ciocolata alba
  • 4-5 linguri de frisca lichida
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nasturasi fragezi de ciocolata:

Mixam untul moale cu zaharul si galbenusurile pana obtinem o crema. Separat, amestecam faina cu cacaoa, amidonul si praful de copt si rasturnam peste crema de unt. Framantam pana obtinem o biluta moale si compacta pe care o invelim in folie si o lasam la frigider 30 minute:

Dupa 30 minute o scoatem si incepem sa formam bilute mici cam de 12 gr pe care le asezam intr-o farfurie cu zahar de trestie amestecat cu zahar alb. Se poate folosi doar zahar alb.

Presam bilutele in zahar si le asezam cu partea data prin zahar in sus, in tava tapetata cu hartie de copt. Apasam , cu degetul,  mijlocul fiecarui nasturas.

Bagam in cuptorul preincalzit la 175 grade pentru fix 15 minute. Imediat ce le scoatem mai apasam cu degetul centrul nastureilor ca sa ii putem umple. Ciocolata alba o topim pe baie de aburi impreuna cu cateva linguri de frisca lichida sau lapte si umplem biscuitii dupa ce i-am scos din cuptor.

Sunt absolut divini! Crema de ciocolata alba se intareste o data ce se racesc dar ramane in acelasi timp cremoasa.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Nasturasi fragezi de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede de post