Si daca este 8 martie, vreau sa-i multumesc mamei mele pentru aceasta reteta, iar pe voi, va poftesc sa serviti un fursec (nasturas) cu migdale :)
Amestecam ouale cu zaharul, adaugam pliculetul de zahar vanilinat si amestecam energic pana se topeste tot zaharul.
Turnam uleiul in fir subtire, zeama de lamaie, amestecam. Punem faina si amestecam din nou.
O treime din compozitie o amestecam cu cacao, restul nu o amestecam cu nimic.
Pregatim o tava, o tapetam cu hartie de copt si cu ajutorul unei linguri/posh, punem gramajoare de aluat alb, lasand spatiu intre ele, pana umplem tava.
Deasupra fiecarei gramajoare albe adaugam un mot din compozitia maro.
Punem in mijlocul fiecarui nasturas (fursec) o bucatica de migdala.
Le coacem la cuptorul preincalzit la 180-200 grade, pentru 10-15 minute.
Sunt foarte gustoase dimineata, langa o cana cu cafea, lapte, ceai sau vorba cuiva...pentru un musafir de juma' de ora ;)