Aceasta reteta difera fata de reteta clasica numai prin aspect, insa eu asa o prepar mereu. De fiecare data cand merg in Ro imi refac stocurile de condimente autohtone ...si de cutii-seturi pt pajituri. Prajitura 'Musuroi de cartita' este nelipsita din lista mea de cumparaturi.
Blatul se prepara dupa instructiunile de pe cutie si se introduce in cuptor in tava de silicon.
Intre timp se pregateste si crema pentru prajitura.
Dupa coacere, blatul se lasa la racit si se scoate din forma pe o farfurie intinsa sau platou de tort.
Aici intervin schimbarile: se taie blatul in jumatate pe orizontala si se unge cu un strat de crema de cca. 5 mm.
Se pune cu grija cealalta jumatate de blat deasupra (atentie, se poate rupe in 2 foarte usor) si se imbraca toata prajitura in restul de crema.
Se orneaza cu fulgi de ciocolata in forma de stelute.
1
Prajitura astfel preparata nu se va usca daca e tinuta in frigider, dat fiind ca blatul este acoperit de crema.
2
Daca vreti sa nu se miste vreodata prajitura de pe platou, inainte sa asezati blatul, picurati cateva picaturi de miere.