O reteta delicioasa,m-am inspirat de la xana http://www.bucataras.ro/retete/muschi-de-porc-la-cuptor-cu-sos-de-smantana-si-bacon-48383.html
Pentru sos:
Muschiuletul de porc se curata de pielite si se pune intr-un castron.Il ungem cu ulei de masline pe ambele parti,usturoiul pisat,intindem bine pe toata bucata de muschiulet,punem ghimbir si cimbru stropim cu vinul alb si lasam la frigider cateva ore(eu am lasat-o cam 2 ore).
Muschiuletul il punem intr-ol folie de aluminiu,adaugam si zeama lasata de la marinat ,il inchidem bine si il bagam la cuptor pentru 1 ora.
Se lasa 10 minute si fara folie sa se rumeneasca putin.
Se scoate pe o farfurie si se lasa sa se odihneasca putin.Dupa care se taie felii.
Pentru sos:
Zeama care ramane de la muschiulet se pune intr-o tigaie,adaugam si salamul taiat fasiute subtiri lasam cateva minute sa se caleasca si adaugam si smantana pentru gatit,adaugam boia dulce,ghimbir si cimbru si lasam putin pe foc,amestecand continuu,la sfarsit se adauga putin marar tocat marunt.
Sosul se pune deasupra feliilor de muschiulet.Se servesc cu garnitura de cartofi