Muschi de porc cu ananas

de iuliandu in Porc, 7 Ian 2013 | 5823 vizualizari

 

Pentru cei care adora combinatiile de fructe si carne :)

 

INGREDIENTE

  • un ananas proaspat,nu conserva
  • 1 kg de carne de porc
  • doua frunze dafin
  • un catel de usturoi
  • un pahar de vin alb
  • o lingura de miere
  • o lingurita de paprika
  • o lingura de brandy
  • 25 de ml de suc de ananas
  • ulei
  • sare
  • doua bete pentru frigarui de circa 25-30 cm
  • doua cubulete de unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi de porc cu ananas:

Taiem muschiul felii rotunde groase 1,5-2 cm, apoi punem intr-o tigaie uleiul la incins si prajim cate un minut pe fiecare parte feliile de carne. Le punem deoparte si in uleiul ramas adaugam vinul alb, dafinul usturoiul si sare. Dupa ce calim usturoiul il scoatem si il aruncam. Lasam vinul sa se evapore, dupa care adaugam mierea, paprika, lingura de brandy, sucul de ananas si inca un parf de sare. Pe feliile de carne presuram un pic de sare. Ananasul il curatam si il taiem felii de 1-1,5 cm, apoi asezam un rand de ananas, unul de carne si tot asa pana se termina carnea. Incepem cu o felie de ananas si terminam tot cu ananas.

Incalzim cuptorul la 200°,punem untul la topit intr-o tava, asezam carnea, turnam sosul pregatit inainte si mai lasam jumate din el pentru mai tarziu. Dupa ce am pus sosul, cu o pensula ungem carnea si ananasul apoi le bagam la cuptor pt 25 de minute. Dupa acest timp scoatem din cuptor si il intoarcem pe partea cealalta, turnam restul de sos si ungem din nou cu unt. Mai lasam 25 de minute dupa care scoatem tava si servim.

 

TIPS-URI

1

de preferat cuptorul ventilat

2

tava in care punem carne sa fie inalta cel putin 7-10 cm si sa nu fie mare

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc cu ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc cu tagliatelle de legume si sos de dovleac