mi-a placut mie felul asta preparat de chef Sorin Bontea http://www.foodstory.ro/reteta/muschi-de-vita-cu-cartofi-anna-sos-charon-si-creamy-spinach
Spanacul se curata, se spala si se lasa la scurs. Intr-o tigaie, se soteaza in unt ceapa si usturoiul tocate marunt. Se adauga frunzele de spanac intregi, piperul si smantana, iar la final parmezanul.Se mixeaza obtinand un piure ce va fi baza la preparat.
Muschiul de vita se da cu piper negru, apoi se imbraca in felii foarte subtitri de prosciutto crudo, se pune in tigaia bine incinsa teflonata , se intoarce pe toate partile cat sa ia culoare. Apoi se da la cuptor la 220 de grade, timp de 5, 6 minute. Inainte sa fie servita, carnea se lasa sa se odihneasca 3 minute. Nu se sareaza decat atunci cand este gata.
Cartofii se curata, se spala si se taie felii rotunde. Se pun la prajit intr-o tigaie cu unt, se prajesc pe ambele parti la foc mediu. Cand sunt gata, se presara sare deasupra.
Se aseaza spanacul in farfurie, se preeara parmezan pe margine, se pune deasupra carnea iar peste carne se aseaza ca o floare feliile de cartof, in varf o bucatica de rosie si o frunza de busuioc proaspat. De jur imprejur picuram pustin sos de carne.
1
se poate face si cu carne de porc;