Musaca greceasca

de anaiordan in Mancaruri cu carne, 4 Oct 2009 | 19003 vizualizari

 

Musacaua greceasca se face in special cu vinete si cu dovlecei..dar pentru ca mie nu imi plac atat de mult am facut doar cu cartofi. Modul de preparare al vinetelor si dovleceilor sunt la fel ca cel al cartofilor, o sa vedeti mai jos.

 

INGREDIENTE

  • 500g carne tocata vita-se poate face si cu porc
  • 200-250ml suc de rosii
  • 1 ceapa
  • 6-8 cartofi, daca nu se folosesc vinete
  • 2 vinete mai mari
  • sare, piper, boia, oregano, ulei de masline, foi de dafin
  • casvacal ras
Sos bechamel:
  • 25g unt
  • 25g faina
  • 300ml lapte caldut
  • sare, piper alb, nucsoara
  • 30g cascaval-parmezan ras fin
  • 2 galbenusuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca greceasca:

Se pune in tigaie uleiul la incins peste care se adauga ceapa si se lasa pana devine ttransparenta, apoi se adauga carnea si se lasa la calit pana ce incepe sa se inchida la culoare. Se adauga sucul de rosii, sarea, piperul, boiaua si doua foi de dafin si se lasa la fiert cam 20-30 minute la foc mediu.

Intre timp se pregatesc legumele. Cartofii se taie felii rotunde si se pun la calit in tigaie cat sa se inmoaie.

Daca vreti sa faceti cu vinete, vinetele se curata de coaja pe lungime astfel. se taie o fasie de coaja, apoi se lasa o faie de coaja lata cat zona de unde s-a luat coaja si tot asa pana se termina coaja...sa fie ca o zebra. Apoi se taie felii rotunde si mai grosute si se calesc si ele in ulei de masline. Daca doriti se pot pune si dovlecei si se prepara la fel ca si vinetele.

Dupa ce s-au calit legumele si carnea a fiert se ia o tava/cratita si se asambleaza musacaua astfel: se pune un strat de cartofi la baza, se adauga carnea si apoi iar un strat de cartofi sau vinetele daca puneti. Se pot folosi toate trei legumele si se pun astfel: un strat de cartofi, un strat de carne, un strat de vinete, un strat de carne, un strat de dovlecei, dar in aceasta combinatie e nevoie de mai multa carne.

Dupa ce ati pus totul in tava se toarna sos bechamel si se rade cascaval deasupra si se da la cuptor pentru apoximativ 30 minute la o temperatura medie pana serumeneste deasupra.

 

Sos bechamel:

Se pune la topit untul, apoi se adauga faina treptat, dar sa nu mai fie pe foc in momentul ala. Se pune din nou pe foc si se pune treptat laptele mestecandu-se in acelasi timp, apoi se adauga si condimentele. Se amesteca in continuu pana se ingroasa, la foc potrivit. Dupa ce s-a ingrosat se ia dupa foc  si se adauga galbenusurile si casacavalul ras.

 

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca greceasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Un fel de musaca