Musaca de vinete

de MotanLaOale in Mancaruri cu carne, 4 Oct 2012 | 6810 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete
  • 1 kg carne tocata amestec
  • 3 cepe
  • 3 linguri pasta tomate
  • 3 linguri ulei
  • 100 ml vin alb
  • cascaval ras
  • piper
  • vegeta
  • Sos Bechamel
  • 50g unt
  • 50g faina
  • 400ml lapte
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de vinete:

Vinetele se curata, se spala si se taie in fasii subtiri pe lung.

Se presara cu sare si se lasa in stecuratoare 15 minute.

Se clatesc cu apa rece si se usuca cu hartie absorbanta.

Se prajesc in ulei pe ambele parti.

Carnea tocata se caleste cu ceapa intr-o tigaie cu uleiul, se stinge cu vinul si se lasa la fiert.

Se adauga pasta de tomate, vegeta, piperul si se lasa la fiert pana scade zeama.

Intr-o cratita se pune un strat de vinete prajite si se presara cu cascaval ras.

Se adauga un strat de carne si un alt strat de vinete presarate cu cascaval ras.

Se mai pune un strat de carne si ultimul strat de vinete.

Deasupra se toarna un strat de sos bechamel sa acopere toata suprafata.

Se presara cu cascaval ras din belsug.

Se introduce in cuptorul incins pentru 35-40 minute pana capata o crusta rumenita frumos.

Sosul bechamel se face topind untul, adaugand faina si laptele si amestecand bine sa nu faca cocoloase.

Se sareaza si pipereaza si se fierbe cateva minute pana se leaga.

Cand este rumenita frumos se scoate din cuptor si se lasa cateva minute dupa care se poate taia si servi.

Se serveste calda dar este buna si rece.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musaca de vinete