Nustiu cum sa o numesc altfel :) sunt 2 retete combinate :) placinta de cartofi si musaca:) Sper sa va placa !
Se curata cartofii si se spala. Se pun la fiert, taiat cublete, cu sare. Se lasa 10-15 minute (sa fie prefierti ), se scurg si se lasa la racit. Se curata ceapa, se spala,se toaca marunt la fel si usturoiul, si se pune la calit in cele 3 linguri de ulei timp de 1-2 minute. Se pune carnea si se lasa la inabusit la foc mic, impreuna cu usturoiul si ceapa. Intre timp, pregatim o tava normala, eu am una medie de ceramica (cred ca este de 20 cm) si o ungem cu margarina. Punem cartofii in tava .Batem 2 oua cu un praf de sare si punem jumatate de cutie de smantana, plus cele 3 linguri de faina. Turnam oul peste cartofi. Amestecam carnea, punem conserva de rosii si legatura de patrunjel, condimentele si o mai lasam 10 minute la foc medium, sa scada zeama. Dupa ce au trecut cele 10 minute, punem carnea pete cartofi. Taiem mararul si il punem si pe el deasupra. Batem 2 oua cu restul de smantana si punem deasupra compozitiei in tava. Incercam sa amestecam carnea putin, cu o furculita, dar fara sa deranjam cartofii. Punem cele 10 felii de cascaval si o dam la foc medium. Dupa 2 ore jumatate, o scoatem afara, taiem cele 2 rosii subtire si le ungem cu ultimul ou ramas. Presaram putin busuioc uscat si o mai lasam la foc, inca 15 minute, pana se usuca putin rosiile. Sper sa va placa si sa nu fi uitat nimic ! Pofta buna!