Musaca de carne si cartofi

de Ancutsa in Porc, 19 Iul 2016 | 5764 vizualizari

 

Musacaua este mancarea mea preferata din copilarie

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi;
  • 1 ceapa mare;
  • 500 g carne tocata;
  • Sare, piper – dupa gust;
  • 4 oua (2 le folosim la carne si 2 la sos);
  • O ceasca de smantana grasa pentru sos;
  • Cascaval ras;
  • optional: verdeata
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de carne si cartofi:

Se pun cartofii cu tot cu coaja la fiert. Intre timp, ne putem apuca de lucru: calim ceapa in putin ulei, se adauga si carnea si se prajesc bine toate.

Dam de pe foc, adaugam sare si piper, dupa gust, verdeata si 2 din cele 4 oua pentru a lega compozitia.  Puteti adauga si ciuperci in compozitia de carne, daca va plac.

Cand s-au fiert cartofii, ii scurgem de apa, ii decojim si ii taiem rondele.  Putem aprinde cuptorul pentru a se incalzi.

Intr-o tava unsa cu putin ulei, intindem un strat de cartofi, unul de carne si inca un strat de cartofi.

Este timpul sa pregatim sosul: intr-un castron, batem bine celelalte 2 oua ramase, adaugam o ceasca de smantana si le turnam in tava peste musaca, avand grija sa acoperim toata compozitia.

Radem cascavalul si dam tava la cuptor cam 40 de minute, la foc mediu, pana capata o crusta aurie spre maroniu deschis.

 Este o mancare foarte gustoasa, care se poate servi alaturi de o salata de legume, castraveti murati sau salata de sfecla rosie.

 Pofta Buna!

Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2014/05/musaca.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de carne si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Gherca Daniela 1

20.07.2016, 09:18

VanessaAli 1

20.07.2016, 13:28

Ce bunatate!

Ancutsa 1

05.08.2016, 14:34

Multumesc frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc la cratita