Musaca cu carne tocata si cartofi

de Bucataras in Kamis, 22 Noi 2017 | 15695 vizualizari

 

O musaca satioasa cu carne tocata si felii subtiri de cartofi crocanti... cam asta gatim azi.
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus. 

 

INGREDIENTE

  • Carne tocata de vita (cu putina grasime) – 1,4 kg
  • Cimbru Kamis – 1 lingura
  • Usturoi granulat Kamis – 1 lingura
  • Oua – 4 buc
  • Boia de ardei dulce Kamis – 1 lingura
  • Cascaval – 300 g
  • Cascaval afumat – 200 g
  • Rosii la conserva – 300 g
  • Pasta de rosii – 1 lingura
  • Cartofi – 5-6 bucati
  • Ceapa – 1 buc
  • Ulei de masline – 100 ml
  • Vin rosu demisec – 100 ml
  • Condimente carne tocata Kamis – dupa gust
  • Condimente pentru cartofi prajiti – dupa gust
  • Marar uscat Kamis – 2 lingurite
  • Zahar – 1 lingurita
  • Apa / supa de legume – cat sa acoperi
  • Sare, piper – dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca cu carne tocata si cartofi:

Spala, curata si taie cartofii rondele subtiri.

Stropeste-i cu 50ml ulei de masline si condimenteaza-i cu mix pentru cartofi prajiti;

Pune-i intr-o tava de cuptor cu hartie de copt si pregateste-i in cuptor la 180 de grade C, pentru cca 20 – 25 de min (sa fie 3 sferturi gatiti);

Incinge uleiul de masline intr-o cratita pe foc;

Taie ceapa cuburi si caleste-o;

Adauga si carnea cand ceapa a devenit translucida;

Pune apoi boia dulce, condimentele de carne tocata, cimbrul si usturoiul granulat;

Pune sare si piper;

Dupa ce s-a rumenit frumos, stinge cu vinul rosu si lasa sa se reduca;

Acopera apoi cu apa sau supa de legume si lasa sa fiarba;

Toaca mararul si adauga-l in reteta;

Pune sucul si pasta de rosii odata ce carnea a fiert;

Lasa compozitia sa se raceasca si incorporeaza 2 oua;

Asaza un strat de cartofi in tava si peste ei pune un strat de carne;

Adauga  un strat cascaval si cascaval afumat ras, in prealabil;

Repeta procesul, iar deasupra adauga 2 oua batute cu restul de cascaval si cascaval afumat;

Baga la cuptor la 180 de grade C, pentru cca 15-20 min, pana se rumeneste;

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu carne tocata si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

dantes 1

28.01.2018, 07:14

Foarte gustoasa!

Geanina87 1

28.01.2018, 10:24

tina58 1

28.01.2018, 12:31

Si eu fac musaca dar mai traditional. Reteta asta este o combinatie intre reteta clasica de musaca si cea de lasagna. La lasagna se foloseste carne de vita care se caleste cu tot felul de condimente, se adauga vin si rosii cuburi. La musaca nu se adauga vin in compozitie si nici rosii cuburi iar in afara de ceapa, sare, piper, putin cimbru si boia dulce nu se mai pune nimic. Aici s-a folosit cascavalul la fel ca sosul bechamel la lasagna. La musaca se foloseste suc de rosii sau bulion diluat care se pune peste ea inainte de a se da la cuptor. Cred ca e buna si mancarea asta dar nu stiu ce nume i-as da.

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
citeste mai mult
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar