Desi provine din tarile arabe, la noi "musacaua" este mai cunoscuta in varianta ei greceasca. Ceea ce inseamna straturi alternative de cartofi si carne tocata, plus un sos alb.
Stiti ca imi place sa personalizez retetele, deci...
Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja, cu putina sare.
In acest timp, cureti ceapa si usturoiul si le toci marunt, dupa care le pui la fiert in 100 ml apa, pana cand aceasta scade complet.
Adaugi carnea tocata si condimentele, lasand la foc mic, pana cand carnea este bine facuta.
Cascavalul il razi, iar oul il bati cu smantana si putina sare.
Cand cartofii sunt fierti, ii cureti de coaja si ii tai felii groase de cca 0,5 cm.
In tava pe care o folosesti, asezi felii subtiri de unt si continui cu straturi alternative de cartofi, carne tocata si cascaval ras. Ai grija sa inchei cu cascaval, iar deasupra, torni oul batut si asezi maslinele.
Dai la cuptorul incalzit, pentru 30 de minute, astfel incat totul sa aiba o culoare aramie placuta.
Servesti imediat, cu smantana sau muraturi ori asa cum este.
1
musaca
2
carne tocata