Musaca

de Ina in Mancaruri cu carne, 31 Iul 2014 | 24795 vizualizari

 

Indiferent de metoda de preparare si de ingredientele folosite, musacaua este un fel principal cu care nu poti da gres: te imbie aspectul, culorile, aromele... intr-un cuvant, este pe placul tuturor.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg. cartofi
  • 150 g unt
  • 400 g. carne tocata de curcan
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 350 g. ciuperci conservate
  • un borcan de rosii in bulion
  • sare
  • piper
  • boia dulce de ardei
  • cimbru
  • 4 oua
  • patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca:

Cartofii curatati de coaja si taiati cubulete ii fierbem  in apa cu putina sare, apoi ii facem piure , pasandu-i cu 150 g unt.

Separat, punem  la calit ceapa tocata, impreuna cu ardeiul gras si morcovul, tocate la randul lor. Cand sunt calite si scad usor, adaugam un borcan de rosii in bulion  maruntite in prealabil , apoi condimentam cu sare , piper , boia si cimbru si mai lasi sa fiarba 2-3 minute. 

Adaugam ciupercile feliate si carnea tocata , omogenizam amestecul si-l lasam sa fiarba inca 3-4 minute.  Oprim focul, iar cand amestecul se raceste batem 3 oua si le adaugam in compozitia de carne. 

Ungem un vas termorezistent cu putin ulei  si asezam alternativ straturi de piure cartofi si carne, astfel incat primul si ultimul strat sa fie de piure. 

Batem un ou cu un praf de sare si-l intindem uniform peste ultimul strat de piure , dupa care presaram patrunjel proaspat tocat  pe intreaga suprafata. 

Coacem totul  la cuptor cca 30-40 minute, pana se formeaza deasupra o crusta aurie.

Noi am servit-o calda, cu  salata de ardei copti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (24)

Panacris 1

13.08.2014, 19:11

Zebra 1

29.04.2015, 20:13

Hallo! E o reteta deosebita de ceea ce am gatit pana acum,adica musaca cu carne de vita sau cu amestec vita+porc si cu cartofi taiati rondele in loc de piure. Abia astept sa incerc reteta si cred ca va fi f.buna! Multumesc pt.sugestie! C.M.

Ina 1

29.04.2015, 20:39

Draga Zebra, mie mi se pare mai gustoasa cea cu cartofi taiati rondele, partial prajite , dar asta este o varianta mai usoara si dietetica

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi