Oh, cand facea mama musaca eram cea mai fericita. Asa ca am decis sa fac si eu pentru baieti.
Am inceput prin a face carnea. Am taiat ceapa marunt dupa care am curatat si dat prin razatoarea mare morcovii.
Intr-o oala am pus putin ulei si am calit ceapa dupa care am adaugat si morcovul. Am pus capacul si dupa vreo 10 minute am adaugat si carnea. Am pus capacul si am lasat carnea la foc mediu in jur de 20 de minute. Dupa ce a trecut timpul intr-un pahar am pus in jur de 250 ml de bulion si restul paharului l-am umplut cu apa calduta si am amestecat pana nu au mai fost cocoloase. Continutul l-am pus peste carne,ceapa si morcov. Am adaugat un praf de scortisoara, sare , piper si zahar dupa gust. Am lasat sa de-a in clocot dupa care am luat oala de pe foc.
Am curatat,spalat si taiat cartofii si i-am pus in apa cu putina sare la fiert. Eu fac piureul cu lapte si unt. Voi il puteti face cum obisnuiti. Dupa ce a fiert apa am scurs cartofii de apa, am adaugat sare, lapte si unt si le-am amestecat pana nu au mai fost cocoloase.
Luam o tava si o ungem cu unt. Adaugam primul strat de piure, al doilea strat de carne si urmatorul de piure. Sosul l-am facut astfel: intr-un castron am pus un ou si 250 gr de smantana si am amestecat energic. Am ras si cascaval in castron si la fel, am amestecat bine bine si am pus amestecul peste ultimul strat de la musaca.Bagam la cuptor pentru o ora si se serveste calda.
1
Trebuie sa stiti ca eu am un cuptor mic electric. Daca la mine a durat o ora la voi poate dura mai putin.