Imi plac muraturile dulcegi, iar acestea sunt pur si simplu divine. Am reteta de la o colega de mai bine de doi ani si imi pare rau ca abia anul acesta am reusit sa le prepar pentru prima data. Se potrivesc bine la manacaruri cu sos, mancaruri picante, la fripturi si la feluri principale sarate.
Incercati-le mai intai in cantitate mica, gustul dulce poate sa nu fie pe placul tuturor !
Legume trebuie sa fie proaspete si sanatoase. Se spala , se curata si se taie bucati potrivite.
Se pune deasupra mararul , piperul, boabele de mustar, frunzele de dafin si usuroiul
Amestecam intr-o cratita zaharul, otetul si sarea si lasam sa fiarba 2-3 minute ( zaharul sa fie topit ).Turnam solutia fierbinte peste legume adaugand si ardeiul iute taiat felii.
Uitasem de varza rosie, am adaugat-o la final. Lasam pana a doua zi in cratita acoperita cu capac, apoi le asezam in borcan impreuna cu zeama.