Niste pufosenii parfumate si cu o aroma deosebita de lamaie. Se pot face cu frosting deasupra sau simple doar cu un sirop de lamaie .
- Amestecam zaharul, vanilia cu ouale si coaja rasa de lamaie pana devin spumoase . Adaugam iaurtul si untul topit, mixand la viteza mica. Apoi adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Omogenizam bine toate ingredientele si le distribuim cu lingura in formele de briose. Dam la cuptorul incins pt cca 20-25 minute.
- Cand le scoatem din cuptor le intepam putin cu furculita si le insiropam cu siropul de lamaie (cate 1-2 linguri pe fiecare). Pentur sirop punem pe foc zaharul cu coaja de lamaie sa fiarba si sucul de la lamaie. Adaugam si cativa stropi de apa si lasam sa fiarba cca 5 minute)
1
Daca vrem putem face un frosting din frisca batuta cu mascarpone, esenta de lamaie si zahar si cu o forma facem acel frosting tipic muffins-urilor