Mixam untul cu zaharul pana devine spumos. Adaugam pe rand ouale,mixand dupa fiecare. Intr-un bol,amestecam faina cu praful de copt, macul si un praf de sare si le adaugam treptat peste unt, mixand in continuare. Acum adaugam laptelele, coaja de lamaie si gemul si mai mixam pana se incorporeaza totul. Cu aceasta compozitie, umplem formele de muffins ¾ si le dam la cuptor pentru cca 30 de minute, pana se rumenesc frumos.
Eu am pus in fiecare forma cate o coaja de portocala confiata, am vrut sa ramana la suprafata, dar dupa cum m-am asteptat acesta s-a scufundat pe timpul coacerii. Le lasam la racit, intre timp pregatim siropul.
Punem gemul cu putina apa (cca 30-50 ml ) pe foc si lasam sa dea un clocot, dupa care ‘stropim ‘ muffinsii si ii putem savura!
Din aceasta compozitie mi-au iesit 12 muffinsi si un mini chec !