CIRESEEE :D:D:D nicio alta introducere nu e necesara :))
Cuptorul se preincalzeste la 190C. Tava de muffins se tapeteaza cu ulei si faina sau se folosesc hartii speciale.
Ouale se freaca bine cu zaharul, apoi se adauga laptele si untul topit (o sa para prea lichid, dar nu e problema). Faina se amesteca in prealabil cu praful de copt si cu sarea, apoi se adauga peste amestecul lichid. Nu trebuie amestecat foarte mult, pentru ca aluatul sa ramana pufos.
In fiecare forma de muffin se pune cate putin din compozitie, apoi se aseaza 2 jumatati de cirese (foarte multe cirese fac ca aluatul sa creasca greu) care se acopera cu inca putin aluat (cca 3/4 din forma e plina). Deasupra se pot aseza din nou bucatele de cirese, dar cu grija, fara a apasa.
Tava se da la cuptor cca 30min. pana cand devin aurii. Se lasa sa se raceasca in forma si se desprind cu grija.
1
Se pastreaza invelite in celofan, pentru a nu se intari.