Gata stresiuneaaa :D si cum prima zi e de revenire, am zis sa incep cu ceva rapid, usor si... vesel :) asa ca miiiine
Pentru aluat:
Pentru glazura:
+ bombonele colorate :D
Cuptorul se incalzeste la 190C. Tava de muffins se tapeteaza cu ulei+faina/hartii speciale de muffins.
Faina, sarea si praful de copt se cern impreuna.
Ouale se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga uleiul, laptele, esenta de vanilie si caisele facute piure.
Amestecul de faina se inglobeaza in cel de oua, dar fara a mixa prea mult, preferabil pe viteza mica sau cu o lingura de lemn.
Tava umpluta se tine in cuptor pana cand briosele trec testul scobitorii.
Dupa ce o scoatem din cuptor, le mai lasam 5min in tava, apoi le racim pe un gratar.
P.S.: Imi pare rau ca nu am poze de pe parcurs, dar mi-am dat seama prea tarziu ca nu aveam baterie la camera.
Pentru glazura, zaharul pudra se amesteca bine cu sucul de mandarina.
La final, briosele se "ineaca" in bombonele.
1
Ideea caiselor mi-a venit in timp ce faceam curatenie prin dulapuri in bucatarie si am dat peste ele; sunt sigura ca merge de minune reteta si cu alte fructe din compot (gen visine, cirese, piersici, nectarine, mere...) :)