Reteta o aveam de mult in plan sa o fac,m-am insipat de la Madi,a iesit foarte buna,multumesc Madi:-*daca tot am la favorite retetele voastre,a venit vremea sa le probez,una cate una;):)))
Aluat:
Umplutura:
Prepararea umpluturii:
Intr-o oala mica se topeste 80 gr de unt. Se adauga zaharul si se fierbe la foc mic,se amesteca continuu,apoi se adauga scortisoara si nucile.
Cand este gata se ia umplutura de pe foc.
Prepararea aluatului:
Intre timp se pun intr-un castron faina si praful de copt-ingrediente uscate.
Se topeste untul pentru aluat intr-o oala mica.
In alt castron se amesteca ingredientele lichide-iaurtul natural,mierea si ouale,se mixeaza si se adauga si untul lichid racit.
Compozitia lichida se incorporeaza in compozitia uscata,si se omogenizeaza,dar nu foarte fin,trebuie sa aiba o structura cu cateva cocoloase.
Eu nu am uns forma de muffins,dar daca este necesar ,atunci se unge cu putin unt sau se folosesc hartii de muffins.Se adauga cu lingura compozitie de aluat in forme,eu am umplut aproape jumatate,iar materialul de aluat mi-a ajuns la fix pentru 12 muffins.
Deasupra se imparte umplutura in parti egale ,peste aluat.
In cuptorul preincalzit la 175°,se introduce forma de muffins.
Se lasa 20 de minute la copt,apoi se intredeschide cuptorul si se lasa inca 5 minute, fara temperatura.
Apoi se lasa la racit.
Cand s-au racit se scot din forma.
Pofta buna!
1
am folosit iaurt natural
2
am facut reteta fara bicarbonat si au iesit foarte bune.