Dupa cum ii si spune numele, aceste muffins-uri au in centru o bucata de banana, in contradictoriu cu reteta de baza , in care aceasta era pasat. Asa mi se pare ca i se simte mai bine aroma bananei.
Muffin:
Glazura
Faina se cerne impreuna cu praful de copt si sarea.I se adauga zaharul. In centru se toarna untul topit, oul batut in prealabil si laptele cu esenta de vanilie. Se amesteca pana ce ia consistenta unei smantani mai groase.Se tapeteaza tava cu hartie pentru muffin sau se unge bine cu unt sau margarina. Se pune cate o lingura de aluat in forme.
In centru se aseaza o bucata de banana. Se acopera cu inca o lingura de amestec.Se da la cuptor la foc domol pentru vreo 25 de minute, dupa care se pune la racit. Intre timp se realizeaza glazura galbena , in ton cu culoarea bananelor :) Se amesteca ingredientele pana ce devine o pasta omogena, dupa care se intinde pe muffin.Lasati la racit pentru a se solidifica.