Mucenici Moldovenesti

de Gherca Daniela in Dulciuri, 25 Apr 2014 | 2928 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 550 g faina;
  • 1 plic drojdie uscata;
  • 150g zahar;
  • 1 ou;
  • 75 g margarina;
  • 200 ml lapte
  • un praf de sare

Pentru uns: un galbenus de ou cu putin lapte

Pentru sirop:

  • 300 ml apa;
  • 150 g zahar tos;
  • 1 plic cu zahar vanilat;
  • esenta de rom si coaja de lamaie

Pentru terminarea mucenicilor dupa insiropare:

  • 4 linguri cu miere
  • 70 g miez de nuca macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici Moldovenesti:

In primul rand facem maiaua din plicul de drojdie cu cateva linguri de lapte cadut si faina si o lasam la dospit. Oul impreuna cu zaharul le batem pana se face o pasta mai groasa. Intr-un bol mai mare punem faina si o amestecam cu praful de sare, apoi face o gaura la mijloc si turnam maiaua, pasta din ou cu zahar si laptele caldut si incepem sa framantam si spre finam punem margarina care o topim la cuptorul cu microunde, dar nu toata odata. Apoi o lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut luam cate o bucata din aluat ii modelam in forma cifrei 8 si ii asezam in tava pe hartie de copt,( lasam spatiu intre ei ca o sa mai creasca), si ii ungem cu galbenus de ou si laptele, apoi dam tava la coptor.

Dupa ce s-au rumenit frumos, asa calzi ii insiropam si pe urma ii ungem cu miere si presaram nuca deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici Moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sfintisori moldovenesti