Mucenici moldovenesti

de simsim82 in Dulciuri, 9 Mar 2014 | 3448 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 70 ml ulei
  • 260 ml lapte
  • 50 g zahar
  • Pentru ornat :
  • nuca macinata
  • 100 ml apa + 2 linguri miere
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti:

Se pregateste maiaua: drojdia, 1 lingura de zahar, 3-4 linguri de lapte si 2 linguri de faina se amesteca bine si se lasa la crescut 10 minute. Intre timp se cerne faina intr-un bol. Laptele se amesteca intr-o craticioara cu zaharul si se lasa pe foc doar 1 minut, sa se incalzeasca putin. Apoi se adauga in bolul cu faina impreuna cu maiaua.
Se framanta pana se amesteca bine ingredientele ,apoi se adauga uleiul si se mai framanta cca 5 minute.
Se lasa la crescut o ora, pana isi dubleaza volumul.
Aluatul crescut se imparte in parti egale (prima data in jumatate, apoi fiecare jumatate in 3-4 parti) din care se fac suluri carora li se da forma de 8 (opt).
Se mai lasa 10 minute la crescut, apoi se ung cu lapte si se dau la cuptor, in tava tapetata cu hartie de copt, la 175 grade C pana se rumenesc.
Dupa ce se scot din cuptor se ung cu siropul obtinut din apa si miere, apoi se presara cu nuca macinata, din abundenta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti