Se pregateste maiaua: drojdia, 1 lingura de zahar, 3-4 linguri de lapte si 2 linguri de faina se amesteca bine si se lasa la crescut 10 minute. Intre timp se cerne faina intr-un bol. Laptele se amesteca intr-o craticioara cu zaharul si se lasa pe foc doar 1 minut, sa se incalzeasca putin. Apoi se adauga in bolul cu faina impreuna cu maiaua.
Se framanta pana se amesteca bine ingredientele ,apoi se adauga uleiul si se mai framanta cca 5 minute.
Se lasa la crescut o ora, pana isi dubleaza volumul.
Aluatul crescut se imparte in parti egale (prima data in jumatate, apoi fiecare jumatate in 3-4 parti) din care se fac suluri carora li se da forma de 8 (opt).
Se mai lasa 10 minute la crescut, apoi se ung cu lapte si se dau la cuptor, in tava tapetata cu hartie de copt, la 175 grade C pana se rumenesc.
Dupa ce se scot din cuptor se ung cu siropul obtinut din apa si miere, apoi se presara cu nuca macinata, din abundenta.