Cornuri bicolore de post umplute cu crema de nuca si rahat

de Gherca Daniela in Dulciuri, 12 Aug 2016 | 4800 vizualizari

 

Aceste cornuri sunt tare bune in zilele de post daca totusi nu putem renunta la dulce...iar alaturi de o cafeluta sunt perfecte!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250ml apa minerala
  • 100ml ulei
  • 1 cub drojdie
  • 2 linguri zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri cacao
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde( eu am cantarit-o si mi-a iesit 500g)
  • Pentru sirop:
  • 125g zahar
  • 60g apa
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 1 cescuta nuca tocata
  • zahar dupa gust (cam 2-3 linguri)
  • esenta de rom
  • 1 lingurita cacao
  • apa calduta (5 linguri sau cat sa ajungeti la o consistenta omogena si nu foarte moale)
  • Rahat
  • zahar pudra sau nuca de cocos
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri bicolore de post umplute cu crema de nuca si rahat:

Pentru aluat:

Drojdia o dizolvam impreuna cu zaharul pana devine o pasta si o amestecam intr-un bol cu apa minerala calduta, uleiul caldut, coaja de lamaie, praful de sare si cu ajutorul unui tel omogenizam toate ingredientele.

Peste acest amestec punem faina putin cate putin si amestecam cu telul pana ajungem la consistenta unui aluat de clatite. Turnam jumatate din compozitie intr-un alt bol+ 2-3 linguri in plus (pentru ca avem nevoie de un aluat putin mai mare fata de celalalt). In primul bol punem faina si framantam pana obtinem un aluat nelipicios si usor de intins. In celalalt bol adaugam cacaoa si faina pana obtinem deasemenea un aluat usor de intins si nelipicios. 

Asezam cele 2 bile de aluat intr-un bol si le acoperim cu folie de plastic, apoi le lasam la loc ferit de curent pana isi dubleaza volumul.

Intre timp ne ocupam de sirop:

Zaharul cu apa le punem intr-un ibric si le punem pe foc pana cand tot zaharul s-a topit, dupa care stingem focul si adaugam esenta de vanilie. Dam ibricul deoparte si lasam acest sirop sa se raceasca complet.

Pentru umplutura:

Intr-un bol mic punem nuca macinata, zaharul si cacaoa, iar cu o lingurita amestecam putin, apoi punem romul si apa calduta atat cat sa ajungem la o consistanta nu foarte moale, dar nici tare.

Cand aluatul a crescut, fiecare bila o impartim in 2, deci obtinem in total 2 bile albe si 2 bile negre.

Intindem pe masa de lucru o bila neagra ( sa fie cat mai rotunda posibil) dupa care separat intindem o bila alba ( tot rotunda, dar putin mai mica fata de cea neagra) si usor o aducem peste prima foaia, iar cu sucitorul  mai intindem putin atat cat sa se lipeasca cele 2 foi.

Cu ajutorul unui cutit taiem aluatul prima data in 4, apoi in 8 pe diagonala, obtinem 8 trunghiuri pe care le umplem cu compozitia de nuca. La fiecare capat punem cate o lingurita din umplutura, apoi rulam pana obtinem un corn, asa procedam pentru toate celelalte 7 triunghiuri. Punem cornurile obtinute intr-un tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor pentru 20-25 minute.

Cu celelelate 2 bile am procedat la fel, doar ca le-am umplut cu rahat.

In total mi-au iesit 16 cornuri.

Cand cornurile sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam cca.5 minute atat cat sa se racoreasca, apoi le trecem prin siropul rece si le asezam pe un platou, dupa preferinta le pudram cu zahar pudra sau nuca de cocos!

Sunt delicioase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri bicolore de post umplute cu crema de nuca si rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu zmeura si ciocolata de post

de Rocsi 9

ieri la 20:40

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

pe 15.11 la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "ciocolatos"