Mucenici cu ciocolata si portocale

de Oana in Dulciuri, 7 Mar 2016 | 4673 vizualizari

 

Sau altfel de mucenici moldovenesti, o nebunie de arome! Scuzati pozele, mi-am dat seama tarziu si le-am facut rapid cu telefonul, aratau prea bine :)))))))))

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 120 gr unt moale
  • 1 lingurita sare
  • 6 linguri zahar brun
  • 1 ou
  • 600 gr faina
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 300 ml lapte batut
  • o lingurita vanilie
  • Umplutura:
  • 60 gr unt moale
  • 2 linguri suc proaspat de portocale
  • 2 linguri coaja rasa de portocale
  • 100 gr zahar
  • 120 gr ciocolata neagra sau chipsuri de ciocolata neagra
  • Glazura:
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 linguri suc de portocale
  • jumatate lingurita coaja rasa de portocale
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici cu ciocolata si portocale:

Pentru aluat am framantat la robot :) Mixeaza untul moale cu oul, sarea, vanilia si zaharul, apoi adauga faina amestecata cu drojdia uscata. Lasa la framantat 15 minute, iar daca mai este nevoie mai presara neasupra putina faina, pana ce aluatul devine elastic si nelipicios. Acopera vasul cu un prosop si lasa-l sa creasca in loc cald, cam 1,5- 2 ore.

Pentru umplutura, mixeaza untul cu zaharul pana devine cremos, adauga apoi sucul si coaja de portocala.

Presara faina pe masa si intinde aluatul intr-o foaie dreptunghiulara cam de 0.5 cm grosime. Unge foaia cu amestecul de unt si portocala, apoi presara ciocolata. Ruleaza pe lingime si formeaza un sul lung, cat de cat strans, apoi taie-l cu un cutit bine ascutit in rulouri de 1.5 cm grosime.

Pregateste doua tavi tapetate cu hartie de copt si preincalzeste cuptorul la 180 de grade.

Ia cate un rulou, intinde-l foarte putin, apoi rasuceste-l in forma cifrei 8 si asaza-le pe toate in tava. Acopera tavile si mai lasa-le la dospit 20 de minute.

Coace apoi mucenicii pana se rumenesc deasupra.

Intre timp, prepara glazura din zaharul pudra amestecat cu sucul de portocale si coaja de portocala. Dupa ce ai scos mucenicii din cuptor, unge-i calzi cu glazura si asaza-i pe un platou.

TIPS-URI

1

Au iesit 16 bucati

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici cu ciocolata si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta delicioasa de Desert mucenici moldovenesti pufosi, mostenita de la mamaia