Sau altfel de mucenici moldovenesti, o nebunie de arome! Scuzati pozele, mi-am dat seama tarziu si le-am facut rapid cu telefonul, aratau prea bine :)))))))))
Pentru aluat am framantat la robot :) Mixeaza untul moale cu oul, sarea, vanilia si zaharul, apoi adauga faina amestecata cu drojdia uscata. Lasa la framantat 15 minute, iar daca mai este nevoie mai presara neasupra putina faina, pana ce aluatul devine elastic si nelipicios. Acopera vasul cu un prosop si lasa-l sa creasca in loc cald, cam 1,5- 2 ore.
Pentru umplutura, mixeaza untul cu zaharul pana devine cremos, adauga apoi sucul si coaja de portocala.
Presara faina pe masa si intinde aluatul intr-o foaie dreptunghiulara cam de 0.5 cm grosime. Unge foaia cu amestecul de unt si portocala, apoi presara ciocolata. Ruleaza pe lingime si formeaza un sul lung, cat de cat strans, apoi taie-l cu un cutit bine ascutit in rulouri de 1.5 cm grosime.
Pregateste doua tavi tapetate cu hartie de copt si preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Ia cate un rulou, intinde-l foarte putin, apoi rasuceste-l in forma cifrei 8 si asaza-le pe toate in tava. Acopera tavile si mai lasa-le la dospit 20 de minute.
Coace apoi mucenicii pana se rumenesc deasupra.
Intre timp, prepara glazura din zaharul pudra amestecat cu sucul de portocale si coaja de portocala. Dupa ce ai scos mucenicii din cuptor, unge-i calzi cu glazura si asaza-i pe un platou.
1
Au iesit 16 bucati