Eclere cu crema de vanilie

de katty in Dulciuri, 3 Mai 2016 | 6960 vizualizari

 

Retete de Pasti
Preferatele noastre, dar si ale musafirilor, dupa cum s-a dovedit.

 

INGREDIENTE

  • Pentru coji:
    • 200 ml lapte
    • 125 gr faina
    • 100 gr unt
    • un praf de sare
    • 1 lingura zahar
    • 4 oua
    Pentru crema:
    • 3 galbenusuri
    • 2 plicuri budinca de vanilie premium
    • 700 ml lapte
    • 150 gr zahar
    • 100 gr unt
    • 150 frisca lichida
    Pentru glazura:
    • 120 gr ciocolata neagra
    • 2 linguri frisca lichida
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de vanilie:

Incepem cu pregatirea cojilor. Intr-o craticioara punem untul, laptele, zaharul si sarea. Amestecam pana la primul clocot, apoi  turnam faina in ploaie, tragem cratita de pe foc si amestecam energic.Lasam compozitia sa se racoreasca, apoi adaugam cate un ou, pe rand, amestecand pana se omogenizeaza bine. Cu un pos cu capat simplu sau spritat  asezam  compozitia in gramajoare mici, pastrand loc intre ele, intr-o tava, pe hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit, mai intai la 180 grade C pentru 5 minute, apoi la 160 grade C  pana se rumenesc. Scoatem tava si lasam cojile la racit.
Pentru crema de vanile punem galbenusurile cu un praf de sare si zaharul intr-o cratita cu fund dublu si amestecam pana  se albeste si isi mareste volumul. Separat dizolvam praful de budinca in putin lapte rece, amestecand sa nu se faca cocoloase. Turnam amestecul cu budinca peste oua, apoi restul de lapte caldut, amestecand continuu. Punem vasul la foc mic si amestecam continuu pana compozitia se ingroase si incepe sa fiarba.

Dam jos vasul, punem untul si amestecam energic. Lasam vasul sa se raceasca, amestecand ocazional. Cand crema este racita o amestecam cu frisca batuta spuma tare. Cu un cutit ascutit taiem pe o parte cojile si le umplem cu crema de vanilie cu ajutorul unui pos. Dam prajiturile la rece pana pregatim glazura. Pentru glazura rupem ciocolata bucati si o punem intr-o craticioara la foc mic impreuna cu frisca lichida. Amestecam pana ciocolata se topeste. Dam jos vasul, o lasam sa se racoreasca usor, apoi  glazuram cu o pensula partea de deasupra a eclerelor, in 2 sau mai multe straturi. Lasam prajiturile la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu foi de napolitane si crema de biscuiti - Gustoasa si spornica

de laura_n 7

ieri la 14:59

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

de vasimur 4

pe 06.11 la 10:16

Cheesecake Dubai: Desertul delicios, cu aromă orientală

pe 06.11 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu ciocolata, nuca, stafide si rahat