Noua gamă de condimente Delikat,realizate din ingrediente 100% naturale, include două categorii de produse: condimente simple şi condimente specializate.Intr-o paletă diversificată, vom găsi 20 de noi variante de condimente, special create pentru a îmbogăţi opţiunile culinare cu arome autentice, un amestec perfect de ierburi şi condimente.
Indiferent dacă alegeţi să gătiţi mâncăruri cu carne, mâncăruri de legume sau doar salate, veţi găsi combinaţia potrivită de condimente Delikat.
Pentru desertul meu, eu am ales chilli.
Chiar dacă pare o combinaţie ieşită din tipar, vă asigur că a fost deosebit de gustoasă.
Chilli face parte din gama de monocondimente de la Delikat, cu ingredient 100% naturale. Aşa cum se poate citi şi pe ambalaj, provenienţa este India. Chilli este unul din principalele ingrediente în bucătăria mexicană. Poate înlocui cu succes sarea şi piperul, intensificând gustul alimentelor.
Chiar dacă se foloseşte în special în preparatele din carne şi legume, eu am ales să-l folosesc împreună cu ciocolata, intensificându-i gustul şi dându-i o notă răcoritoare, mai ales în combinaţie cu zmeura.
Am topit ciocolata pe baie de aburi.
Galbenusurile le-am mixat cu zaharul. Smântâna pentru frisca, împreuna cu laptele le-am pus într-un vas pe foc. Când s-a înfierbântat, am turnat-o peste crema de galbenusuri si am pus iarasi vasul la foc foarte mic.
Am amestecat tot timpul cu un tel. Nu trebuie sa fiarba, doar sa se îngroase compozitia.
Peste ciocolata topita am pus jumatate de lingurita de chilli, apoi am amestecat-o cu crema de galbenusuri. Am adaugat si o lingura de miere de albine.
Am lasat amestecul sa se raceasca complet.
Smântâna am mixat-o si am adaugat o lingura de miere de albine.
Albusurile le-am mixat cu un praf de sare. Când spuma a devenit ferma, am adaugat o lingura de zahar pudra.
In ciocolata racita complet, am încorporat usor spuma de albusuri si trei sferturi din frisca.
In cupele pregatite, am pus mousse de ciocolata, apoi un strat din frisca pastrata, zmeura, iar un strat de mousse de ciocolata, frisca si zmeura.
Se pune desertul la frigider cel putin 2-3 ore. Se serveste foarte rece.
S-aveţi poftă!!!