Mousse de Banane

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 19 Mai 2011 | 4183 vizualizari

 

Un desert fin...

 

INGREDIENTE

  • 2 banane,
  • 1 lingurita de gelatina (la plic),
  • 7 linguri de apa,
  • 35 g zahar vanilat,
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • felii de lamaie caramelizate
  • 2-3 linguri cu budinca de  vanilie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mousse de Banane:

Incepem prin a pregati gelatina (o lasam 10 minute sa se inmoaie, iar cand a capatat consistenta gelatinoasa o punem in baie de apa - nu foarte fierbinte pentru ca isi va pierde calitatile - si amestecam bine pana se topeste).

Intre timp, taiem bananele feliute, le stropim cu sucul de lamaie (pentru a nu oxida), adaugam zaharul si le amestecam in blender sau mixer pana cand obtinem o pasta fina (spumoasa). Adaugam apoi gelatina rece amestecand bine pentru a cuprinde intreaga spuma de banane si turnam compozitia in cupe de inghetata.

Ornam cupele cu budinca de vanilie (putem incorpora o lingurita-doua in spuma de banane)  si cu feliute de lamaie caramelizate!  Le lasam la rece cateva ore inainte de a  le servi.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

in loc de budinca se poate folosi cu suces frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de Banane" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
TORT DE GHEATA