Pentru o seara de jocuri cu prietenii :)
Pentru crusta de biscuiti:
Pentru aluat:
+ pentru ornat: 1c zahar pudra+2-3lg lapte +/- bombonele
Incalzim cuptorul la 190C si pregatim o tava de briose.
Crusta de biscuiti:
Se amesteca bine biscuitii cu untul si cu ciocolata, se aseaza cate o lingura in fiecare forma de briosa, peste hartiuta si se apasa bine. Tinem tava la rece cat timp pregatim aluatul.
Aluatul:
Faina se amesteca bine cu praful de copt si cu sarea. Peste untul topit turnam cacaoa si cafeaua si omogenizam. Ouale se mixeaza cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul si amestecul se deschide la culoare. Apoi se adauga esenta de vanilie, laptele, amestecul de unt topit, iar la final, faina. Nu amestecati decat pana cand nu mai raman cocoloase de faina.
Scoatem tava de la rece si turnam din aluat in fiecare forma, apoi presaram cateva stafide.
Tinem tava in cuptor cca 25-30min, pana cand briosele trec testul scobitorii.
Glazura:
Amestecam cu mixerul zaharul cu laptele (putem amesteca si cu o lingura, dar nu va fi la fel de fina). Pregatim bombonelele in castronele mici, "inecam" briosele cu capul in jos in glazura, apoi dam prin bombonele.
1
Briosele se tin in tava 5min dupa ce le-am scos din cuptor, apoi se racesc pe un gratar.