“M’nazalet Zahra”- Mancare de conopida cu carne –specifica tarilor arabe

de Mihaela11_jo in Vita, 18 Iul 2011 | 8319 vizualizari

 

“Zahra” in l. araba inseamna copnopida sau floare; “m’nazaleh” ( sau munazaleh sau munazale) este un termen folosit pentru diverse mancaruri de legume , inseamna “coborat,dat jos” si nu am nici o explicatie de ce se numeste asa.

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida mare  
  • 1 kg de carne de vita (sau oaie)  taiata in bucati de cca 4-5 cm  
  • 1 ceapa de marime medie  
  • 1 capatana de usturoi  
  • 1 mana de coriandru verde  
  • ulei de porumb  
  • sare dupa gust  
  • piper proaspat macinat dupa gust  
  • 1 lingurita chimin macinat  
  • 1 cub de Maggi de pui ( optional)  
  • suc de lamaie(optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA “M’nazalet Zahra”- Mancare de conopida cu carne –specifica tarilor arabe:

Conopida se desface in buchete mai mari si se spala bine apoi se pune intr-o strecuratoare sa se scurga bine de apa.

Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei intr-o cratita de fiert sub presiune 2-3 minute , apoi se adauga carnea de vita si se lasa pana isi schimba culoarea, cca 5 minute.

Se adauga apa fierbinte , se potriveste supa de sare si piper si se inchide cratita; se fierbe la foc redus 45 de minute.

Se pune ulei la incins intr-o tigaie mai adanca( tip wok) si se caleste conopida , intorcand buchetele pe fiecare parte ; se lasa la calit pana iau o culoare aurie.

Se scot buchetele de conopida calita pe hartie absorbanta de bucatarie.

Cand carnea a fiert se adauga conopida si chiminul ( si cubul de Maggi-optional)si se mai lasa la fiert inca 10 minute.

Usturoiul se taie marunt si se caleste intr-o tigaie pana ia o culoare aurie.

La ultimele clocote se adauga usturoiul calit si frunza de coriandru verde.

Se serveste cu garnitura de orez fiert, muraturi, masline verzi iuti; optional se poate acrii cu putina zeama de lamaie.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "“M’nazalet Zahra”- Mancare de conopida cu carne –specifica tarilor arabe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

divainbucatarie 1

19.07.2011, 13:12

mihaelar63 1

29.10.2012, 16:28

O reteta inedita de preparare a conopidei si o prezentare deosebita [ dupa cum ne-a obisnuit ] semnata Mihaela 11_io

Rahela Velicu 1

13.06.2021, 14:27

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de macaroane cu carne de vita