Minitort Tiramisu reţetă originală

de laura_n in Torturi, 14 Feb 2016 | 4180 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Azi e ziua declarata a indragostitilor, dar nu despre asta as vrea sa va vorbesc. Cand eram mai copila, imi placea si mie ziua asta, dar s-a plastifiat prea mult.
In fine, piticul meu de 5 ani imi spunea ieri: "mami, maine e ziua indragostitilor", mi s-a parut atat de scump si nevinovat, si imi mai amintesc cum imi spune mereu ca el se va casatori cu mine :))
Asa ca, astazi si maine si poimaine si pentru totdeauna, este vorba despre dragoste, si despre destine unite, eu cu tati, tati cu mine, noi si copiii, legaturi atat de puternice.
Revenind la acest tortulet, nu este primul tiramisu pe care il fac sau savurez, dar este de departe cel mai bun. Pur si simplu ti se lipeste lingurita intre cerul gurii si limba si nu ii mai poti da drumul, decat ca sa poti savura alta bucatica de tort.
Nu vreau sa cunosc, sa aflu pareri contradictorii despre cum acesta este sau nu este tiramisu, cert este si va spun sincer, acest desert este tira mi su! :))

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 2 blaturi mici:
  • 60 gr unt
  • 1 praf sare
  • 2 linguri zahar brut
  • 2 oua de gaina
  • 2 lg cu varf faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura zahar amaretti
  • 1vrf. cutit bicarbonat
  • 1 vrf. lingurita praf copt
  • Crema:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar brut
  • 250 gr mascarpone
  • 1 lingura whisky
  • 1 lingurita zahar amaretti
  • 20 gr unt
  • Frisca
  • 200 gr smantana naturala 30%
  • 1 lingura zahar pudra
  • Glazura/ bordura
  • 200 gr ciocolata neagra
  • Insiropat
  • 1 cafea tare
  • Ornat
  • pudra cacao
  • bomboane de ciocolata
  • In plus
  • 4 cuburi turta dulce
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitort Tiramisu reţetă originală:

Tiramisu reţetă originală

Pornim cuptorul.

Pregatim doua forme de minitorturi, asezam hartie de copt in interior.

Mixam untul moale, un praf de sare si zaharul pana devine cremos. Adaugam cate un ou, mixam pana la incorporare. Adaugam cacaoa, bicarbonatul apoi faina si praful de copt. Radem un cubulet de turta dulce, incorporam pesmetul in compozitie. Omogenizam, turnam compozitia in cantitati egale in cele doua forme, Punem la copt, in cuptorul preincalzit, timp de 25 -30 minute. Scoatem apoi, lasam sa se raceasca de tot, indepartam hartia de copt.

Doua galbenusuri le mixam cu doua linguri de zahar, transferam compozitia pe baie de aburi si lasam sa se lege o crema densa. Dam deoparte, incorporam branza mascarpone, si la final adaugam un cub de 20 gr unt. Adaugam taria, zaharul aromatizat si omogenizam. Dam la rece.

Pentru unul dintre tortulete, din cele doua albusuri ramase, le-am mixat bine ca pe bezea, am adaugat pesmentul de la turta dulce ramasa si am copt totul intr-o tava identica. Dupa ce s-a copt, am scos-o si am lasat-o la racit.

Pregatim o cafea naturala, un pic mai concentrata, fara zahar o prefer eu.

Mixam smantana rece, adaugam zaharul pudra si dam la rece.

Taiem blatul in doua straturi. Insiropam bine cu cafeaua rece, adaugam crema. Pentru al doilea tortulet, am inclus stratul de bezea cu turta dulce intre straturile de crema.

Incheiem cu un strat de blat. Ornam cu frisca rece, pudram cu cacao.

Pentru glazura sau bordura, topim ciocolata simplu. Va capata un aspect mat, cand se va intari.

Ornam cu bomboane de ciocolata, pudra de cacao si dam la rece pana la servire.

Concluzia, avem un blat extra fraged, insiropat cu cafea, crema fina cu whisky, frisca delicata. 

Perfect! Nu pentru ziua lui Valentin, ci pentru ziua noastra de duminica in familie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitort Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

T I M E A 1

17.02.2016, 19:45

minunat arata

dantes 1

18.02.2016, 07:40

delicios!

Ligia Bxl 1

25.04.2016, 14:48

o minunatie Laurici

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de mascarpone si krantz de migdale