Minitort bavarez rasturnat

de Anamaria7 in Prajituri, 25 Mar 2011 | 8447 vizualizari

 

Pornind de la o reteta de-a Laurei Adamache, dusa la capat cu ustensile de camin :))

 

INGREDIENTE

  • 150gr biscuiti simpli, dulci
  • 50ml unt topit
  • 350ml frisca
  • 80gr zahar+1 pliculet zahar vanilinat
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 50gr ciocolata cu lapte, rasa
  • 12gr gelatina maruntita
  • 1 lgt amidon
  • 3 galbenusuri
  • sucul de la o jumatate de portocala
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitort bavarez rasturnat:

Eu mi-am cumparat patru forme de unica folosinta, de cca 10cm x 15cm. Am pus folie transparenta inclusiv pe pereti pe 3 dintre ele, pe una am uns-o cu putin ulei (inca nu am scos-o pe aceea, sunt curioasa cum va merge - trebuie tinuta in apa fierbinte forma pentru a se desprinde mai usor tortuletul).

Gelatina se pune la inmuiat intr-un pahar cu apa rece, iar laptele la incalzit. Galbenusurile le mixam bine cu zaharul, apoi adaugam esenta si amidonul. Cand laptele e cald, il turnam in fir subtire peste amestecul de galbenusuri amestecand incontinuu, apoi punem vasul pe foc mic pana se incalzeste bine, dar nu trebuie sa fiarba si nici sa se ingroase pentru ca urmeaza sa punem gelatina.

Dupa ce gelatina s-a hidratat, punem paharul intr-un vas mai maricel cu putina apa si tinem pe foc pana ce gelatina se topeste, dar avem grija sa nu fiarba. O turnam peste crema si amestecam bine, apoi impartim crema in doua si adaugam ciocolata intr-o jumatate si sucul de portocala in cealalta. Mixam bine pana se uniformizeaza. Lasam ambele la racit.

Intre timp:

- batem frisca (eu n-am mixer in camin, am facut muschi, nu gluma, mixand-o cu telul :)) );

- sfaramam biscuitii bine si ii amestecam cu untul topit; amestecul trebuie sa se tina daca il strangem intre degete; presam cateva linguri in fiecare forma.

Apoi incorporam frisca cremelor, o jumatate din cantitate pentru fiecare.

Asezam un strat de crema de ciocolata in fiecare forma, le tinem 5min la frigider, apoi le scoatem si turnam si cealalta crema. Putem incerca si cu mai multe straturi :)

Tinem formele la frigider pana a doua zi, iar la servire rasturnam cu grija pe farfurii.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitort bavarez rasturnat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu zmeura si ciocolata