Imi plac foarte mult deserturile care contin vanilie sau lamaie. Am tot cautat pe net retete de "ceva cu lamaie" si am descoperit pe blog-ul Poppy planet aceasta reteta pe care am adaptat-o pentru gustul meu. Iata ce a iesit...
pentru blat:
pentru crema:
Dam pe razatoarea cu gauri mici coaja de la lamaie si de la lime.
Lasam untul la temperatura camerei pentru a se lucra mai usor.
Cum preparam blatul:
Amestecam untul (margarina) cu zaharul si faina si vom obtine o masa granuloasa.
Adaugam coaja de lime si lamaie, galbenusul de ou, apa si framantam pana obtinem un aluat.
In mod normal aceasta tarta se face intr-o tava mare, de tarta. Eu m-am gandit ca ar fi dragut sa fac portii individuale asa ca am pregatit o tava de briose, am uns cu ulei si am facut bilute mici pe care le-am intins si cu care am imbracat peretii fiecarui orificiu.
Dam la frigider pentru aproximativ jumatate de ora, timp in care pregatim crema.
Cum pregatim crema:
Amestecam toate ingredientele (ouale cu zaharul, adaugam faina, zaharul vanilat si frisca lichida). Adaugam si sucul de lamaie si amestecam bine.
Scoatem aluatul de la frigider, umplem cu crema si dam la cuptorul preincalzit, la 200 grade, aproximativ 30 minute cat sa se rumeneasca usor.
1
se pot servi cu inghetata