Aceste minitarte pe care vreau sa vi le prezint sunt iubite deopotriva de toata lumea si asta deoarece se pot face cu o mare diversitate de creme si umpluturi, iar cu adaosul de fructe iti vine sa tot mananci...
Intr-un castron punem faina cernuta si o amestecam cu sarea.
Separat, in alt castron, frecam untul bine pana devine spumos, adaugam zaharul si amestecam pana se topeste. Adaugam oul batut si amestecam pana la incorporare. Punem faina toata deodata si amestecam pana obtinem un aluat pe care nu il lucram in exces (devine elastic si se intareste dupa coacere). Ii dam forma sferica, il punem in folie alimentara si il tinem in frigider pentru 15-30 de minute sau 10-15 minute in congelator.
Incalzim cuptorul la 200 grade C.
Din acest aluat va iesi o tarta 24-26 cm sau 6 minitarte de 10 cm.
Ungem tavile cu unt si le tapetam cu faina. Punem aluatul intins pe fund si pe partile laterale ale tavilor (aluatul de pe fundul formelor il intepam usor cu furculita).
Dam la copt 5 min. la foc mare, dupa care reducem focul si le mai tinem max 7-10 minute pana devin maro-aurii.
Scoatem din cuptor si lasam pe un gratar sa se raceasca complet inainte de umplere.